Projekti “Parqet Kombëtare të Harkut Dinarik” – për vizitën në Maqedoni.

Të martën në mbrëmje (19.09.2012) arritëm në Ohër, takuam njerëz nga 2 parqe kombëtare të Maqedonisë … Sot patëm një takim shumë të mirë me drejtorin e HOTAM, asociator i përgjithshëm

jone hotelesh në Maqedoni. Ata janë shumë të interesuar për bashkëpunim me ne, dhe ideja kryesore e takimit ishte që bashkësia lokale, biznesi dhe zonat e mbrojtura të punojnë së bashku. Qëndrueshmëria në çdo kuptim

Takimi në Agjencinë për promovimin e turizmit në Maqedoni ishte i MADH !!! Drejtori i Agjencisë Jordan Trajkov është shumë entuziast me projektin tonë dhe ai na ftoi të promovojmë Parks Dinarides në konferencën rajonale që po organizon në prill të vitit të ardhshëm. Do të jenë të gjithë njerëzit në rajon që punojnë me turizëm, ai dëshiron të tregojë Parks Dinarides si një rast rasti dhe kjo është diçka që do të jetë e përsosur për ne.

E fundit, ne u takuam me Ministrin e Mjedisit të Maqedonisë, Z. Abdilaqim Ademi! Ai na dëgjoi duke prezantuar projektin dhe ofroi që konferencën ta presim në vitin 2013.

Maqedoni, faleminderit për mikpritjen dhe ushqimin e bukur! Një këshillë për të gjithë ju që nuk dini restorante të Maqedonisë – KAJ JARE – BBQ më e mirë ndonjëherë :-). Petra Boic Bolcic