Në një panel shtesë, të vendosur në gjurmën Historike në Pelister, me një ngjarje dhe fjalim të veçantë të ambasadorit amerikan Jess B Daily, u tregua ndihma e SHBA në Luftën e Parë Botërore (WWI), që u dërgua në Manastir dhe rrethinat e saj. Me rastin e njëqindvjetorit të përfshirjes së Shteteve të Bashkuara në Luftën e Parë Botërore, Ambasadori amerikan Beyli, sot ka lëshuar shënimet përkujtimore në Parkun Kombëtar Pelister.
Për ngjarjen dhe bashkëpunimin e organizuar me sukses në ngritjen e memorialit të ndihmës amerikane në Luftën e Dytë Botërore për Manastirin dhe rrethinat e tij, të vendosur në dy panele të gjurmës historike në Pelister, Shkëlqesia e Tij, Z. Jess Baily i ka dhënë një mirënjohje të veçantë Parkut Kombëtar Pelister.
Drejtori i Parkut Kombëtar Pelister, Z. Amet Adzhiu, i ka dhuruar Ambasadores Jess Bailey një fotografi të shëtitjes së Z. Baily në Pelister duke shprehur një takim spontan me një grup alpinistësh të Pelister. Kjo dhuratë ishte një surprizë e veçantë dhe shumë e këndshme për Ambasadoren.